Lite om mig

Jag är en galen trädgårdsnörd. Blommor är det jag tänker på innan jag somnar och när jag vaknar. Blommor och natur är också riktiga hälsokurer för mig och en räddning i min långtidscovid.

Jag är socionom i botten och vidareutbildad inom psykosocialt behandlingsarbete. Men jag är också utbildad inom trädgårdsdesign och växtkunskap samt inom något som kallas Grön rehabilitering eller Trädgårdsterapi. Därav namnet Hälsans blomma. 

Hälsans Blomma

Natur och blommor kan ge tillfällig lycka men också långvarig hälsa. Stunder i naturen eller trädgården där du tar dig tid att betrakta, dofta, känna och lyssna ger dig mental återhämtning och motion.

Din hälsa är också precis som en blomma. Den behöver näring och omsorg. Du kan inte stressa fram en långvarig rik blomning. En stressad blomma blommar kortvarigt och vissnar snabbt.  Blommor behöver också gå till vila på hösten och samla krafter för att åter orka blomma nästa år, precis som du. Ingen kan vara på topp hela tiden. Utan återhämtning kommer du inte orka blomma. Var rädd om din hälsas blomma! 


Titta noga så ser du ett makalöst universum innuti varje blomma eller i en bukett. Jag blir alldeles kollrig av all skönhet som finns. Och vilka färger som dyker upp i odlingen och naturen! Oändliga är kombinationsmöjligheterna när jag binder din bukett. Ja du hör, jag är en nörd!